DNA a cerut Ministerului Justiţiei documente privind Ordonanţa Codurilor penale

Ministerul Justiţiei acuză DNA de imixtiune gravă în activitatea executivului şi de o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale.

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

DNA a cerut de la Ministerul Justiţiei documente în original care au legătură cu elaborarea şi emiterea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor Penale.

Informaţia apare într-un comunicat al Ministerului Justiţie în care instituţia acuză DNA de imixtiune gravă în activitatea executivului şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale.

Conform adresei DNA, documentele au fost solicitate în interesul urmăririi penale efectuate într-un dosar aflat pe rolul procurorilor anticorupţie.

Este o anchetă conform unei plângeri făcute la jumătatea lunii trecute, iar dosarul a fost deschis in rem pentru favorizarea infractorului.

Procurorul general, Augustin Lazăr a răspuns la CSM acuzaţiilor aduse DNA de Ministerul de Justiţie.

"Vă pot asigura că Ministerul Public îşi face datoria în cadrul legal. Nicio anchetă nu este o imixtiune, ori de câte ori există indicii rezonabile privind săvârşirea unei infracţiuni procurorul trebuie fără ezitare să le verifice şi să afle adevărul", a spus Augustin Lazăr.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza