Disponibilizările bugetarilor continuă

În Ministerul de Interne și la ANAF se vor face în continuare disponibilizări, în timp ce în celelalte instituții, politica angajărilor va fi una restrictivă.

Adăugat: 20 August 2011
Ultima actualizare:20 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va reduce numărul bugetarilor aplicând, în esenţă, politica angajării unei singure persoane la şapte care pleacă din sistem, iar în instituţii cum sunt Ministerul de Interne sau Fiscul vor continua procesele existente de disponibilizare, a spus premierul Emil Boc.



Referitor la companiile de stat, el a subliniat, însă, că se vor mai analiza procese de restructurare, pentru a opri pierderile.



Acordul semnat cu Comisia Europeană, spune premierul Emil Boc, este foarte clar şi în privinţa angajărilor şi anume o singur persoană poate fi angajată la stat doar dacă alte şapte sunt disponibilizate.



El a mai spus că procesul de restructurare va continua în ANAF şi în Ministerul de Interne, dar şi în acele companii de stat care produc pierderi.



"Trebuie făcute analize pe fiecare companie în parte, pentru că obiectivul este ca aceste companii de stat să nu mai producă pierderi, pentru că aceste pierderi se decontează din buzunarul dumneavoastră şi al fiecărui cetăţean român. Orice companie de stat care lucrează pe pierderi înseamnă bani luaţi de la pensii, de la salarii, de la învăţământ  şi daţi acolo ca să lucreze nişte oameni pe pierderi planificate. Acest lucru nu mai poate continua", a spus premierul.


Întrebat dacă există posibilitatea recuperării, anul viitor, a drepturilor salariale de către bugetari, Emil Boc crede că există această posibilitate, însă cu respectarea strictă a strategiei fiscal-bugetare.


"Strategia fiscală, evident, lasă loc pentru recuperarea salariilor bugetarilor, repet, lasă loc pentru acest lucru. Vom vedea în concret la Legea bugetului şi la Legea salarizării pe 2011 etapele şi modalităţile concrete de recuperare a drepturilor salariale", a declarat premierul.


De asemenea, politica de impozitare suplimentară a persoanelor care deţin în proprietate mai multe case sau maşini de lux va fi extinsă şi pe anul viitor, a mai spus  şeful executivului.


Premierul Emil Boc a avut o întâlnire la Palatul Victoria  şi cu noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta mecanismul prin care acesta va coordona Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, problemele de finanţare ale ministerului, precum şi măsurile de reformă necesare în domeniu.



Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza