Discuţii tensionate la dezbaterea moţiunii de cenzură

PNL cere demisia din funcţie a celor vinovaţi de promovarea ordonanţei de modificare a Codurilor penale. În replică, Sorin Grindeanu susţine că OUG a fost abrogată, deci moţiunea nu îşi mai are rostul.

Adăugat: 8 Februarie 2017
Ultima actualizare:8 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Discuţii tensionate în Parlament, unde continuă dezbaterea primei moţiuni împotriva Guvernului.

Până la ora 13.00  a fost citit textul moţiunii şi a vorbit în plen premierul Sorin Grindeanu.

După ce l-a atacat pe şeful statului, el a promis că Guvernul va fi de acum înainte unul al dialogului şi al consultărilor publice.

Senatorul PNL Marcel Vela a cerut, prin textul moţiunii de cenzură, demisia din funcţie a celor vinovaţi de promovarea ordonanţei de modificare a Codurilor penale, care a generat proteste de amploare.

PNL şi USR: Premierul Sorin Grindeanu să îşi asume eroarea

Parlamentarii PNL şi USR îi solicită premierului Sorin Grindeanu să îşi asume eroarea de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege referitor la graţiere.

"Sunt probleme reale în sistemul penitenciar românesc, însă acestea trebuie să fie rezolvate într-un mod transparent şi responsabil. Nu este corect să exploataţi această situaţie în interesul unui grup restrâns de politicieni care au fost condamnaţi pentru corupţie. Dovada clară a faptului că în realitate coaliţia PSD-ALDE nu are ca obiectiv real soluţionarea problemei supraaglomerării din închisori constă în aceea că prin legislaţia propusă sunt graţiate pedepsele cu suspendare. Aici se află de fapt cheia acestei reglementări, ştergerea cu buretele a condamnării unor lideri ai coaliţiei aflate la guvernare", a spus Marcel Vela.

Grindeanu: Moţiunea nu mai are obiect, OUG a fost retrasă

În replică, premierul Sorin Grindeanu a declarat că a înţeles toată emoţia şi supărarea pe care Ordonanţa 13 le-a generat şi a precizat că Guvernul pe care îl conduce va fi unul al dialogului, pentru că este singura modalitate de a merge mai departe.

Premierul Sorin Grindeanu mai declara că moţiunea de cenzură nu îşi mai are rostul, din moment ce Ordonanţa 13 a fost abrogată.

"E greu totuşi să nu remarc că această moţiune nu îşi mai are obiect. Stimaţi colegi din PNL, nu a fost niciodată vorba despre ordonanţă pe graţiere. Cred că cineva din interiorul PNL cu mai multă credibilitate şi competenţă putea să susţină această moţiune, dar fiecare dă socoteală o dată la patru ani în faţa oamenilor pentru ceea ce face în parlament, iar colegii liberali au dat socoteală cu vârf şi îndesat la alegerile din 11 decembrie", a susţinut Sorin Grindeanu. 

Dezbaterile continuă la Parlament.

În sală, pe lângă parlamentari, la balcoane sunt prezenţi şi invitaţi care îi aplaudă pe liderii PSD şi vociferează la discursurile opoziţiei.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza