Discuții tensionate Cîțu - Ciolacu pe tema PNRR

După întâlnirea de la Palatul Victoria, Marcel Ciolacu s-a declarat dezamăgit că nu a fost discutat planul în detaliu, în timp ce Florin Cîţu a afirmat că a detaliat fiecare capitol al planului şi bugetele care vor fi alocate.

Adăugat: 20 Mai 2021
Ultima actualizare:20 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Foto:facebook.com/CiolacuMarcel
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu a discutat astăzi la Palatul Victoria cu o delegaţie a PSD condusă de liderul partidului, Marcel Ciolacu, despre PNRR.

După întâlnire, Marcel Ciolacu s-a declarat dezamăgit că nu a fost discutat planul în detaliu, în timp ce Florin Cîţu a afirmat că a detaliat fiecare capitol al planului şi bugetele care vor fi alocate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că au fost prezentate doar principiile şi viziunea planului şi au primit promisiunea că li se va trimite PNRR pentru a fi analizat.

Marcel Ciolacu a reproşat că nu sunt cunoscute reformele pe care guvernul le-a inclus în acest plan şi nici ce bani vor primi IMM-urile.

Marcel Ciolacu: Nu am avut detaliile reformelor, nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaştem concret către sindicate care sunt reformele şi detaliat pe zona de pensii şi sperăm totuşi să ne revină aceste informaţii, suntem cu toţii demnitari, sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim împreună un calendar de prezentare a Planului Naţional în Parlamentul României.

Premierul Florin Cîţu a precizat însă că a fost prezentat în detaliu PNRR şi pentru fiecare capitol bugetul care va fi alocat. Florin Cîţu a precizat din nou că acest plan conţine reforme importante.

Florin Cîţu: Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme este o componentă care are în spate voturile românilor care au votat această coaliţie care guvernează astăzi România, reforme pe care noi deja le-am agreat cu Comisia Europeană, reforme care vor duce la reducerea deficitului bugetar, reforme care vor duce la creşterea economică, ceea ce şi vedem şi astăzi, că implementăm reformele liberale şi ele aduc creştere economică.

Premierul a mai spus că a primit din partea PSD propunerile şi că le va analiza şi a dat asigurări că PNRR va fi depus la Bruxelles la timp.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza