Discuții pro și contra pe Codul Fiscal

Opoziția suține că va încerca să corecteze erorile din proiectul Codului Fiscal, iar puterea spune că noul cod fiscal nu aduce taxe noi.

Adăugat: 5 Mai 2015
Ultima actualizare:5 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii din Comisia pentru buget au început astăzi dezbaterile asupra proiectului de Cod Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală.

Opoziţia a declarat că va încerca să corecteze erorile prin amendamente, în timp ce puterea a susţinut că noul cod fiscal nu aduce taxe noi şi nu le creşte pe cele existente.

Noile coduri, Fiscal şi de Procedură Fiscală, descurajează mediul de afaceri, blochează crearea locurilor de muncă şi îi umileşte pe contribuabili, inclusiv măsurile bune, cum ar fi scăderea TVA şi a CAS sunt compromise de modul în care guvernul acţionează în acest domeniu, consideră deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe.

"Codul de Procedură are multe articole prin care îi desconsideraţi pe cei care îşi plătesc impozite şi taxe. În loc să vă duceţi la marile companii să vedeţi de ce au crescut preţurile, vă duceţi la chioşcari", a spus Ialomițianu.

Deputatul PSD Ana Birchall le reaminteşte liberalilor că, prin măsurile luate în trecut de PDL, a scăzut nivelul de trai al românilor.

"Revenim la anumite măsuri care au dus la creşterea salariului minim, la o serie întreagă de politici sociale la care noi, ca şi social-democraţi, am ţinut şi vom ţine în continuare", a susținut Ana Birchall.

În şedinţa de astăzi s-a decis extinderea perioadei pentru depunerea amendamentelor cu o săptămână, iar termenul-limită pentru redactarea raportului final asupra celor două noi coduri să fie decalat pentru data de 26 mai.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza