Discuţii privind scoaterea la concurs a posturilor vacante din sistemul penitenciar

Sindicatele din penitenciare au discutat astăzi cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, despre condiţiile de lucru şi deficitul de personal din sistem.

Adăugat: 9 Februarie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

La finalul întrevederii, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale din Administraţia Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a declarat că ministrul i-a asigurat ca va relua, de săptămâna viitoare, discuţiile privind scoaterea la concurs a posturilor vacante şi plata orelor suplimentare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a declarat că ministrul justiţiei va dispune de urgenţă dotarea angajaţilor din penitenciare cu body came-uri.

El a mai spus că ar fi necesare în jur de 1000 de astfel de camere.

"Din câte ştiu, este vorba de 40-50 de euro/per bucată. Nu sunt costuri exorbitante, se pot face, se puteau face de mult, nu era nevoie de incidente în penitenciare pentru a achiziţiona aceste body came-uri. Anul trecut au fost peste o mie de agresiuni între deţinuţi, peste 800 la adresa personalului şi, recent, avem şi discuţia asta referitoare la presupusa agresiune din partea personalului", a spus Sorin Dumitraşcu. 

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică, a declarat că va fi făcută o analiză pentru a vedea dacă este oportună achiziţionarea acestora. 

"Pot ajuta la documentarea unor situaţii în care sunt angrenaţi colegii noştri din supraveghere. Vom face o analiză şi vom proceda şi la achiziţii. Nu avem făcută la acest moment o evaluare", a spus Marian Dobrică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza