Discuţii la nivel înalt la Consiliul European. Preşedintele Iohannis, prezent la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European.

Adăugat: 15 Decembrie 2016
Ultima actualizare:15 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Potrivit corespondentului RRA la Bruxelles, Claudia Marcu, la sosirea sa la reuniune, şeful statului a prezentat principalele teme aflate pe agenda discuţiilor la nivel înalt.

"Vor fi discuţii destul de complicate pe teme precum migraţia, înţelegerea UE cu Turcia, vor fi cu siguranţă discuţii probabil mai degrabă interesante despre piaţa digitală unică, iar la finalul zilei vom avea discuţii pe Brexit", a enumerat preşedintele Iohannis.

Liderii UE vor discuta astăzi şi despre agenda socială europeană, inclusiv revizuirea Directivei privind detaşarea lucrătorilor, un subiect sensibil pentru România, a mai precizat preşedintele României.

"Trebuie să înţelegem cum s-a ajuns la această propunere. Ea, de fapt, derivă din discuţiile care s-au purtat înainte de Brexit, când toată lumea a încercat să găsească o formă flexibilă de abordare pentru a încerca să prevenim Brexitul. Ei, nu s-a reuşit, dar discuţiile duc deja la anumite rezultate care pentru ţările din partea mai vestică a continentului reprezintă oarecum abordări foarte politice. Pentru noi reprezintă discuţii care trebuie purtate cu mare grijă, fiindcă nu avem absolut niciun interes şi nu avem de gând să ajungem în situaţii unde cetăţenii noştri vor fi defavorizaţi", a explicat Klaus Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza