Discuţii la Cotroceni pe tema Justiţiei

La Palatul Cotroceni au avut loc discuţii între preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor.

Adăugat: 28 Martie 2019
Ultima actualizare:28 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnire cu reprezentanți ai autorității judecătorești și ai asociațiilor profesionale ale magistraților pe tema situației actuale din sistemul judiciar. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor au discutat ieri, la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar.

Deşi referendumul pe justiţie nu era tema discuţiilor, magistraţii au făcut propuneri pentru întrebările care ar putea fi formulate şi şi-au exprimat teama că, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, subiectul va fi politizat, a declarat la finalul întâlnirii preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gârbovan.

Dana Gârbovan: Noi ne-am exprimat îngrijorările că acest referendum ar putea afecta încrederea cetăţenilor în justiţie şi că acest subiect ar putea fi politizat, cu atât mai mult cu cât există campanie electorală. Domnul preşedinte ne-a asigurat că nu va fi cazul de a se politiza acest subiect sau de a se vătăma în vreun fel justiţia prin aceasta, dar da, ni s-a spus de la început că nu referendumul este tema acestei discuţii, pentru că, până la urmă, şi este adevărat, aceasta este o hotărâre care aparţine domnului preşedinte şi este eminamente politică. 

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, APADOR - CH, şi Centrul de Resurse Juridice s-au declarat împotriva organizării unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Cele două organisme precizează că justiţia nu poate face obiectul unui astfel de scrutin şi, în plus, nu trebuie folosită în bătălii politice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza