Discuţii la Bruxelles pe tema liberalizării vizelor canadiene pentru România şi Bulgaria

Azi, după prânz, au loc la Bruxelles discuţii între Comisia Europeană şi reprezentanţi ai guvernelor României şi Bulgariei, împreună cu ministrul imigraţiei din Canada.

Adăugat: 11 Iulie 2016
Ultima actualizare:11 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană găzduieşte aceste discuţii privind liberalizarea vizelor pentru români şi bulgari, în perspectiva ratificării acordului comercial dintre Uniunea Europeană şi Canada. România este reprezentată la discuţii de şeful Cancelariei primului ministru, Dragoş Tudorache.

România şi Bulgaria sunt singurele ţări din UE care nu beneficiază de liberalizarea vizelor în Canada pentru cetăţenii lor, aminteşte corespondenta RRA la Bruxelles.

În aprilie, Canada şi Statele Unite au primit la dispoziţie, din partea Comisiei Europene, încă trei luni pentru a se conforma politicii europene, legată de reciprocitatea exonerării vizelor, referindu-se aici la cetăţenii români şi bulgari.

Premierul român, Dacian Cioloş, s-a întâlnit, la mijlocul lunii trecute, la Ottawa, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, şeful Executivului român precizând că omologul său s-a arătat deschis faţă de o decizie comună la nivel politic pentru soluţionarea problemei vizelor.

Aşa cum ştim, săptămâna trecută, Comisia Europeană a confirmat că doreşte ca acordul dintre UE şi Canada să fie ratificat de toate parlamentele statelor membre şi semnat în octombrie, dar România şi Bulgaria anunţaseră deja că nu vor ratifica acordul dacă nu vor beneficia de tratament egal, legat de vizele pentru Canada.

La sfârşitul săptămânii trecute, Executivul comunitar a confirmat că va analiza situaţia şi că ministrul canadian al imigraţiei va fi prezent la Bruxelles.

Şeful Cancelariei Guvernului României, Dragoş Tudorache, are astăzi o întâlnire bilaterală, mai întâi, cu ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum, şi apoi va avea loc o reuniune la nivel de reprezentanţi ai guvernelor român şi bulgar, ai Comisiei Europene, dar şi cu ministrul canadian al imigraţiei.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza