Discuţii Dacian Cioloş - Michel Barnier pe tema Brexit

România a spus ferm că nu va face niciun compromis în ce priveşte libertatea de circulaţie a forţei de muncă.

Adăugat: 5 Octombrie 2016
Ultima actualizare:5 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea premierului Dacian Cioloș cu Michel Barnier, negociator șef al Comisiei Europene pentru pregătirea și derularea negociererilor cu Marea Britanie. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Michel Barnier, negociatorul şef al Comisiei Europene pentru pregătirea ieşirii Marii Britanii din UE, a venit astăzi la Bucureşti pentru a afla poziţia României în această problemă.

El a discutat cu premierul Dacian Cioloş şi cu ministrul de externe, Lazăr Comănescu.

Michel Barnier, negociator şef al Comisiei Europene pentru pregătirea Brexit, îşi va concentra mandatul de discuţii cu Londra pe trei mari teme: scoaterea Marii Britanii din bugetul UE, comerţul şi politica externă, dar şi chestiunea pieţei unice, care cuprinde tema sensibilă a circulaţiei forţei de muncă.

În acest punct, România a spus ferm inclusiv prin vocea preşedintelui Iohannis, că nu va face niciun compromis în ce priveşte libertatea de circulaţie a forţei de muncă, de altfel, unul dintre principiile de bază ale UE.

Luna trecută, Michel Barnier a transmis un mesaj moderat, spunând că restul europenilor sunt de mult timp într-o comunitate de interese cu Marea Britanie şi, mai ales, în domeniile securităţii şi apărării va trebui să se găsească o cooperare bilaterală puternică.

Michel Barnier a fost comisar pentru piaţa internă şi servicii financiare în Comisia Europeană din anul 2010-2014 şi a fost coleg cu Dacian Cioloş pe atunci comisar pentru agricultură.  

Vizita francezului Michel Barnier la Bucureşti face parte dintr-un turneu în statele membre pe tema Brexit, iar prima oprire a fost Germania.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza