Discursul preşedintelui Iohannis la summitul ONU vizează drepturile femeilor

Aflat în vizită oficială în SUA, preşedintele Klaus Iohannis va expune duminică la summit-ul ONU punctul de vedere al României cu privire la realizarea egalităţii de gen şi promovarea drepturilor femeii.

Adăugat: 27 Septembrie 2015
Ultima actualizare:27 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Statele Unite, va prezenta în scurt timp în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite punctul de vedere al României cu privire la realizarea egalităţii de gen şi promovarea drepturilor femeii.

De asemenea, va avea o intervenţie în plen privind adoptarea agendei de dezvoltare durabilă pentru următorii 15 ani.

Potrivit un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a avut în marja summitului ONU o întâlnire bilaterală cu omologul chinez, Xi Jinping; discuţiile s-au referit în principal la derularea unor proiecte de anvergură între China şi România în energie, infrastructură şi turism.

Cei doi preşedinţi şi-au adresat invitaţii oficiale de a vizita cele două ţări şi a fost exprimat interesul României pentru proiectul Noului Drum al Mătăsii.

Ieri, şeful statului a participat, de altfel, la un dineu oferit de premierul Japoniei, Shinzo Abe, în contextul campaniei de promovare a unui proiect care sprijină drepturile femeilor.

Potrivit administraţiei prezidenţiale, scopul evenimentului a fost acela de a aduce la un loc toţi susţinătorii campaniei de promovare a femeilor, adică zece lideri politici, zece lideri de corporaţii şi zece lideri ai lumii academice.

Cu acest prilej, participanţii la campania globală, şefi de stat şi de guvern, au lansat un apel la nondiscriminare pe bază de gen.

Şi tot astăzi, şeful statului, Klaus Iohannis, va susţine un discurs în cadrul summitului ONU de la New York pentru adoptarea agendei de dezvoltare durabilă.

De asemenea, preşedintele Iohannis a avut, ieri, o întrevedere bilaterală cu preşedintele chinez, Xi Jinping, discuţiile vizând aprofundarea cooperării economice dintre cele două ţări.

Aseară, la New York, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu comunitatea românească din Statele Unite ale Americii.

Acesta le-a transmis românilor din SUA că trebuie să fie uniţi şi solidari pentru a fi o comunitate puternică şi respectată.

Preşedintele Klaus Iohannis se află la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, la care participă peste 150 de lideri din întreaga lume.

Este prima dată, în ultimii 10 ani, când România este reprezentată la nivel de şef de stat la summitul Naţiunilor Unite.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza