Directorul SRI a cerut trecerea în rezervă a lui Florian Coldea

Directorul SRI a cerut Preşedintelui României trecerea în rezervă a prim adjunctului său Florian Coldea, după verificările făcute de comisia internă a serviciului în cazul înregistrărilor fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Adăugat: 17 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea
trimite pe mail

Potrivit unui comunicat al SRI, comisia a realizat un raport care clarifică " toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public".  

Comisia specială nu a găsit nereguli în activitatea lui Florian Coldea

În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea generalului Florian Coldea, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare.

După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea.  

"În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.", precizează comunicatul SRI.

Adminstraţia prezidenţială confirmă cererea privind trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea

" Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi cererea privind trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.

 "Confirmăm că preşedintele a primit cererea", a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
 Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza