Directoarea FMI cere transparenţă financiară companiilor multinaţionale

Directoarea Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a cerut transparenţă financiară companiilor multinaţionale, ca un prim pas pentru combaterea evaziunii fiscale.

Adăugat: 18 Aprilie 2016
Ultima actualizare:18 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În plin scandal mondial, declanşat de documentele Panama, doamna Lagarde susţine că trebuie exploatat momentul şi că FMI este gata să propună noi reglementări care să asigure mai multă transparenţă legislativă şi în afaceri şi să contracareze tehnicile legale de evaziune.

Christine Lagarde a spus, la încheierea reuniunii de primăvară a Fondului Monetar şi Băncii Mondiale, că taxele trebuie colectate pentru binele public şi că eludarea impozitelor ar trebui să genereze o îngrijorare majoră.

Un raport recent arată că cele mai mari 50 de companii americane, între care Apple, Wal-Mart sau General Electric, au ascuns aproximativ 1.400 de miliarde de dolari în paradisuri fiscale pentru a scăpa de taxe între 2008 şi 2014.

Corespondentul Radio România la Washington citează acelaşi raport al grupului Oxfam pentru combaterea sărăciei, potrivit căruia 1% din populaţia lumii a acumulat mai multă avere decât restul de 99%.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Doina Saiciuc
Adăugat:
18 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza