Din toamnă, la RRA, o nouă emisiune dedicată Casei Regale

În apropierea zilei de 10 Mai - Sărbătoarea Regalităţii, postul public de radio a lansat astăzi albumul "10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice, 1930 -1944".

Adăugat: 8 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Este o culegere de documente din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive al Radio România.

Din toamnă, în grila de programe a Radio România Actualităţi ar putea apărea o nouă emisiune dedicată Casei Regale, care va exploata bogata zestre a fonotecii noastre.

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

"Am făcut o promisiune acum câtva timp, vizavi de o emisiune despre Casa Regală a României, o vom lansa începând cu grila de toamnă pentru că, spre deosebire de alţii, aşa a făcut Dumnezeu să se întâmple, la Radio România sunt mult mai multe mărturii, documente, fapte care pot susţine pe de-o parte istoria şi pe de altă parte prezentul şi viitorul casei Regale a României; a spus Ovidiu Miculescu:

Prezent la lansarea albumului "Casa Regală a României în cronici radiofonice", Alteţa Sa Regală, Principele Radu, a spus:

Principele Radu: Majestatea Sa Regele este nespus de bucuros că domniile voastre aţi decis şi împlinit într-un mod atât de frumos un proiect care în ciuda aparenţelor nu este unul cultural. Şi astăzi familia regală găseşte că radioul este un instrument fermecat aşa cum o credea şi acum aproape nouă decenii.

În această seară, de la ora 19:00 începe la Sala Radio, Concertul Regal, un eveniment care va fi onorat de reprezentanţi ai familiei regale.

Radio România Muzical şi Radio România Cultural vor transmite în direct concertul.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza