DIICOT a trimis cererea de audiere a jurnaliştilor de la Sky News

Procurorii DIICOT au transmis ieri autorităţilor din Marea Britanie cererea de audiere a jurnaliştilor de la postul de televiziune Sky News care au realizat reportajul privind un presupus trafic de arme din România

Adăugat: 20 August 2016
Ultima actualizare:20 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei trei jurnalişti de la Sky News au fost puşi sub urmărire penală de DIICOT pentru comunicarea de informaţii false, care ar putea să afecteze securitatea naţională.

În acest timp, cei trei presupuşi traficanţi de arme sunt arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la comunicare de informaţii false.

Amintim că pe 17 august,  jurnalistul Stuart Ramsay, de la televiziunea britanică Sky News şi echipa sa au fost puşi sub urmărire penală în dosarul privind controversatul reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România.

De asemenea, procurorii DIICOT au cerut o comisie rogatorie pentru a-l interoga pe jurnalistul Stuart Ramsay în Marea Britanie.

În acest dosar, au fost arestaţi preventiv romanii - protagonişti ai reportajului trucat şi intermediarul afacerii.

Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza