Dick Martin : Crima organizată din Kossovo trebuie cunoscută

Parlamentul European de la Strasbourg a conchis în urma unor dezbateri controversate, că Parlamentul Uniunii Europene trebuie să pună capăt tăcerii îndelungate şi să vorbească despre crima organizată din Kosovo.

Adăugat: 12 Martie 2011
Ultima actualizare:12 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Surse din cadrul Comisiei pentru politica externă a Parlamentului Europei de la Starsbourg, la care a fost prezentat, în spatele uşilor închise, documentul prezentat de raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, referitor la crimele şi traficul ilegal de organe din Kosovo şi Albania, precizează că mulţi dintre şefi se află încă şi în prezent în multe structuri de conducere cheie de la Pristina.

 

 

Mai mulţi parlamentari ai PE au confirmat pentru agenţia BETA, că, în pofida opiniilor divergente ale parlamentarilor şi a atacurilor vehemente asupra lui Marty, în final a predominat decizia de a-l sprijini pe procurorul elveţian.

 

 

Ei au mai spus că  "nu mai este posibil să ne ţinem în continuare capul vârât în nisip".

 

 

Cu prilejul expunerii sale, Marty a susţinut că nu se poate ajunge la adevăr fără o anchetă serioasă a comunităţii internaţionale şi fără a crea un sistem sigur pentru protecţia martorilor, ceea ce, în opinia sa, deocamdată nu se poate asigura în Kosovo.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
12 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza