Diaspora Unionistă militează pentru unirea României cu Republica Moldova

Congresul Diasporei Unioniste a adoptat o declaraţie privind unirea României cu Republica Moldova şi a stabilit un plan de măsuri în acest sens.

Adăugat: 6 Aprilie 2015
Ultima actualizare:6 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Primul Congres al Diasporei Unioniste. Sursa: Rador.ro
trimite pe mail

Primul Congres al Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă - Acţiunea 2012, a adoptat ieri,  la Bucureşti, o declaraţie care militează pentru unirea României cu Republica Moldova.

Planul de măsuri stabileşte ca de acum românii rezidenţi în alte state să formeze o singură diaspora, indiferent că s-au născut în stânga, ori în dreapta Prutului.  

"Hotărât să punem capăt divizării create din semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, cerem parlamentelor şi guvernelor celor două state ale noastre, România şi Republica Moldova, să-şi asume măsuri concrete pe plan intern şi extern, în vederea întregirii naţionale. Facem un apel către guvernele statelor lumii şi către organizaţiile internaţionale să sprijine unirea celor două state româneşti", a spus Alexandru Surcel, copreşedinte al Platformei Unioniste.

Românii care trăiesc în afara actualelor graniţe trebuie să militeze permanent în favoarea unirii, prin manifestări internaţionale care să arate că România şi Moldova au aceeaşi cultură, limbă şi tradiţii, se mai arată în declaraţia adoptată la Congresul Diasporei Unioniste de la Bucureşti.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza