Dezvoltarea sectorului energetic nu se poate face fără o nouă legislaţie

România nu poate spera la dezvoltare în sectorul energetic, în lipsa unor profesionişti în acest domeniu, a unor salarii mari şi a unei noi legislaţii, sunt de părere reprezentanţii Ministerului Energiei.

Adăugat: 9 Iulie 2015
Ultima actualizare:9 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 

Reprezentanţii Ministerului Energiei spun că România nu poate spera la dezvoltare în acest sector atât timp cât se păstrează situaţia actuală: lipsa unor profesionişti în ministere, salarii mici şi legislaţie instabilă care descurajează investiţiile.

Elena Popescu, director în Ministerul Energiei, şi fost reprezentant permanent al României la Bruxelles, a făcut o comparaţie între România şi Polonia în ceea ce priveşte strategia energetică.

"Polonia are o viziune, şi-a făcut studii şi-a făcut strategii. Atunci când mergem la Bruxelles, are coerenţă, iar ce se întâmplă acasă la ei de asemenea are coerenţă. Au interese strategice, eu nu văd în România interese strategice. Am fost şi la Parlament şi am văzut cum se pune problema şi acolo, în comisii! Nu există nici acolo o viziune şi nu poţi să te duci la Bruxelles să susţii ce?", a afirmat aceasta.

Elena Popescu a mai spus că peste două săptămâni va fi lansată licitaţia pentru găsirea unui consultant care să elaboreze strategia energetică a ţării, proiect ce trebuia să fie gata demult.

Ea a avertizat însă că un simplu document nu va putea rezolva nimic fără dezvoltarea economică, stabilitate legislativă şi profesionalizarea aparatului guvernamental, a transmis redactorul RRA, Bogdan Isopescu.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza