Dezbaterile privind pensiile speciale pentru aleșii locali, amânate

Parlamentarii din Comisia specială pentru elaborarea Codului Administrativ au amânat dezbaterea unor amendamente controversate care prevăd introducerea pensiilor speciale şi pentru aleşii locali.

Adăugat: 29 Mai 2018
Ultima actualizare:29 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei a ajuns la concluzia că acordarea acestor indemnizaţii este neconstituţională şi a decis să ceară un punct de vedere de la ministerele implicate.

Propunerea de amânare a dezbaterii articolului, pentru a se solicita un punct de vedere din partea Ministerelor Muncii, Justiţiei şi de Finanţe a fost făcută de preşedintele Comisiei speciale, deputatul social-democrat Marcel Ciolacu.

"La articolul 248, cu dreptul la pensie, m-am uitat şi eu pe toate amendamentele. Din punctul meu de vedere, în acest moment nu e nici unul constituţional gândit, aşa că vă cer o amânare", a spus Marcel Ciolacu.

Prin vot s-a decis amânarea, singura care s-a opus fiind Florina Presadă, senator USR.

"Haideţi să nu mai amânăm. Până la urmă, oamenii asta aşteaptă, să vadă dacă Parlamentul doreşte pensii speciale pentru primari sau nu. Eu înţeleg din această amânare că ideea de bază este că o majoritate dintre dumneavoastră ar vrea pensii speciale pentru primari, dar nu ştiu cum să facă să fie constituţional", a spus Florina Presadă.

La acest articol sunt depuse mai multe amendamente, printre care şi cel al unui deputat PSD, pentru introducerea unei indemnizaţii speciale pentru limita de vârstă în cazul primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.

Cuantumul acestor indemnizaţii ar urma să fie suportat de bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale.

O propunere similară vine şi din partea Asociaţiei Comunelor şi Oraşelor din România, însă în acest caz, banii ar urma să vină de la bugetul de stat.

Membrii Comisiei specială pentru elaborarea Codului Administrativ intenţionează să redacteze la începutul lunii viitoare un raport asupra proiectului legislativ, urmând a fi trimis pentru dezbatere şi vot în plenul Senatului în calitate de prim for sesizat.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza