Dezbaterile pe legile justiţiei continuă în comisia specială

Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei continuă astăzi dezbaterile la legea privind organizarea judiciară.

Adăugat: 7 Decembrie 2017
Ultima actualizare:7 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceasta prevede, între altele, înfiinţarea unei direcţii în cadrul Parchetului General, care să investigheze infracţiunile comise de magistraţi.

Dezbaterile sunt la a doua din cele 3 legi ale justiţiei, pe care doresc modificate autorităţile.

Prima - privind statutul judecătorilor şi procurorilor - a primit raport din partea comisiei şi a fost adoptată ieri, pe articole în Camera Deputaţilor, după o şedinţă maraton. 

Două ore au durat dezbaterile generale pentru stabilirea programului de lucru al comisiei pentru astăzi şi pentru perioada următoare.

Au fost discuţii ample pe propunerile privind suspendarea activităţii în perioada doliului naţional cerută atât de opoziţie, cât şi de cei de la putere. 

"Să folosim această perioadă. Mai este mai puţin de o săptămână până când corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va ajunge în România. Sunt unii dintre noi, da, care suntem într-o stare de doliu şi nu putem să participăm la o dezbatere care nu ne face bine, în primul rând, nouă, profesioniştilor, nu face bine nici clasei politice", a spus senator PNL, Iuliana Scântei. 

Au existat, de asemenea, dispute privind dezbaterile de azi-noapte din plenul Camerei Deputaţilor, cât şi protestele din stradă.

Deputatul UDMR Marton Arpad a acuzat USR că a adus oamenii la protestele din faţa Parlamentului, iar deputatul Uniunii, Ion Stelian, a respins acuzaţiile.

Până la această oră au fost adoptate mai multe amendamente aduse proiectului de lege privind organizarea judiciară.

De exemplu, condiţiile de admitere şi funcţionare în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi terorism, una din ele fiind o vechime de cel puţin opt ani în funcţia de procuror sau judecător.

Cel mai aşteptat moment la dezbaterilor de stăzi rămâne propunerea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza