Dezbaterile la Codul fiscal, încheiate în Comisia de buget-finanţe

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au încheiat, astăzi, dezbaterea pe articole a noului Cod Fiscal.

Adăugat: 18 Iunie 2015
Ultima actualizare:18 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru întocmirea raportului, care să permită adoptarea proiectului de lege, este aşteptată încheierea discuţiilor creditorilor internaţionali cu autorităţile de la Bucureşti.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, deputatul PSD, Viorel Ştefan, s-a arătat mulţumit de forma finală a proiectului de lege şi în special de acele prevederi care se referă la deductibilitatea impozitelor la persoanele fizice şi juridice.

"Este o zonă mai puţin vizibilă, dar care determină în mod important rezultatul calculului fiscal. Am eliminat multe din dubiile care erau în aplicare şi acolo unde a fost posibil, am adus modificări în folosul contribuabililor şi nu invers, a declarat Viorel Ştefan.

La rândul său, deputatul PNL, Vasile Horga, membru al Comisiei de buget-finanţe, afirmă că o parte din reducerile de impozite, propuse iniţial de guvern, nu se mai regăsesc în forma finală a noului Cod Fiscal, aceasta ca urmare a negocierilor dintre autorităţile statului român şi reprezentanţii FMI, Uniunii Europene şi Băncii Mondiale-

Pe de altă parte, liberalul Vasile Horga s-a arătat mulţumit de principiul predictibilităţii, prevăzut în noul Cod Fiscal.

"Pentru o perioadă de un an de zile, perioadă care coincide cu elaborarea bugetului unei firme, să nu poată fi făcute modificări în sensul creşterii de taxe, eliminării unor facilităţi. Deci nici prin Codul Fiscal, nici prin ordonanţă de urgenţă, prin niciun alt act normativ nu se pot face modificări, ceea ce este clar în avantajul contribuabilului român, a apreciat Vasile Horga.

Potrivit noului Cod Fiscal, singurele modificări care vor face excepţie de la această regul sunt cele referitoare la reducerea unor taxe şi impozite şi la introducerea unor facilităţi pentru contribuabili, a ţinut să sublinieze deputatul liberal Vasile HorgaAutor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza