Dezbateri-maraton pe proiectul de buget

Parlamentarii au avizat pozitiv, fără modificări, bugetele Secretariatului General al Guvernului, CNA, Consiliului Concurenţei, dar şi pe cel al Ministerului Afacerilor Externe.

Adăugat: 12 Februarie 2019
Ultima actualizare:12 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă dezbaterile asupra proiectului de buget de stat pe acest an.

Sunt analizate sumele de bani propuse pentru diferite ministere sau instituţii.

Parlamentarii au avizat pozitiv, fără modificări, bugetele Secretariatului General al Guvernului, CNA, Consiliului Concurenţei, dar şi pe cel al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul de resort, Teodor Meleşcanu, a declarat că bugetul alocat acestui minister este cu 27% mai mare decât cel de anul trecut.

El a precizat că această suplimentare a fost necesară pentru majorarea salariilor de bază, alocarea de fonduri pentru exercitarea preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, dar şi pentru organizarea alegerilor în străinătate.

Teodor Meleşcanu a explicat şi de ce este posibil ca la prima rectificare bugetară ministerul să ceară o suplimentare de fonduri.

Teodor Meleşcanu: 70% din bugetul Ministerului Afacerilor Externe este utilizat de către misiunile diplomatice consulare în valută, deci, creşterea cursului de schimb. Dacă vor exista modificări majore în cursul de schimb, evident că vom avea probleme şi va trebui să solicităm o rectificare pozitivă.

Aviz pozitiv a primit şi bugetul destinat Ministerului Dezvoltării, cu un amendament adoptat în unanimitate ce vizează redistribuirea de fonduri pentru cetăţile dacice.

La solicitarea opoziţiei, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au dat asigurări că stadioanele "Steaua", "Rapid" şi "Arcul de Triumf" vor fi gata până în mai 2020.

Sunt finanţate lucrările de demolare şi construcţie, astfel încât până la sfârşitul acestui an să fie gata în proporţie de 70%, iar până în mai 2020 în totalitate, au explicat reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

De asemenra, parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au avizat cu un amendament bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, care prevede o creştere cu 95%, faţă de anul trecut.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza