Dezbateri aprinse între Putere și Opoziție pe numirea șefilor de comisii parlamentare

Comisia de specialitate a modificat Regulamentul Camerei Deputaților, în sensul în care o propunere pentru şefia unei comisii nu mai poate fi făcută după ce a fost o dată respinsă.

Adăugat: 13 Septembrie 2017
Ultima actualizare:13 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi, în Plenul Camerei Deputaţilor, au fost dezbateri aprinse între putere şi opoziţie după ce comisia de specialitate a modificat regulamentul în sensul în care o propunere pentru şefia unei comisii nu mai poate fi făcută după ce a fost o dată respinsă.

Discuţiile au pornit după respingerea nominalizării deputatului liberal Florin Roman în fruntea Comisiei pentru administraţie publică.

"Nu veţi reuşi să-mi închideţi gura. PNL susţine drepturile tuturor minorităţilor, dar nu putem susţine privilegii pentru o singură minoritare, pentru că dumneavoastră nu vă puteţi trece legile organice în parlament decât cu votul colegilor de la UDMR", a spus Florin Roman.

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a explicat că modificarea regulamentului era impusă de deblocarea situaţiei de la comisie.

"Problema a pornit de la faptul că adevărata cutumă şi aceea că o propunere care nu a fost aprobată nu se mai reia, a trebuit să o facem text de lege, de regulament, pentru ca unii insistă ca să reiei de la infinit această propunere", a spus Eugen Nicolicea.

Votul asupra modificării regulamentului a fost amânat cu două săptămâni pentru o nouă dezbatere în comisia de specialitate.

La parlament este aşteptat, de la ora 14:00, şi un plen comun pentru constituirea unor comisii de anchetă în cazul ANRE, respectiv arhivele SIPA, precum şi pentru prelugirea cu 60 de zile a activităţii Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Totodată, plenul reunit se va pronunţa şi în privinţa propunerii ca senatorul social-democrat Claudiu Manda să preia conducerea comisiei de control al activităţii SRI.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza