Dezbaterea raportului de activitate al ANRDE, amânat

Comisiile reunite pentru industrii şi pentru buget din Parlamentul României au amânat dezbaterea raportului de activitate al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Adăugat: 15 Iunie 2017
Ultima actualizare:15 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrie a Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Documentul are carenţe importante - a declarat preşedintele Comisiei pentru Industrie a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu.

"Raportul conţine date inexacte, conţine date contradictorii şi evită o informare corectă la capitole foarte importante, care evident prezintă un interes deosebit pentru consumator şi care le-ar permite consumatorilor să aibă o oglindă privind evoluţia tarifului între, spre exemplu, cei opt operatori din zona de distribuţie. Nu le oferă nicio oinformaţie priovimnd criteriile şi condiţiile de siguranţă în exploatarea sistemului, atat de distribuţie, cât şi de transport. Nicio prevedere privind evoluţia capacităţilor de producţie", a susţinut Iancu.

Senatorii şi deputaţii din comisiile reunite au reproşat conducerii ANRDE şi faptul că nu au făcut tot ceea ce se putea pentru a impune operatorilor din piaţă să realizeze investiţiile la care s-au angajat şi au subliniat că întârzierea acestora poate pune în pericol siguranţă sistemelor naţionale de energie.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza