Dezbatere în Parlamentul Eurorpean, privind legile justiției din România

La Strasbourg, s-a desfăşurat dezbaterea "Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România".

Adăugat: 7 Februarie 2018
Ultima actualizare:7 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dezbaterea a fost organizată de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară.

Comisarul European pentru Justiţie, Věra Jourová, a susţinut în plen că, la nivelul Comisiei Europene, vor fi analizate amendamentele finale aduse legilor justiţei, iar Comisia va rămâne obiectivă, se va baza pe date şi pe lege.

Věra Jourová a precizat ca instituţia pe care o reprezintă va desfăşura o anchetă proprie referitoare la modificările aduse legilor justiţiei, iar rezultatele vor fi publicate în luna martie.

"Comisia consideră că, în continuare, este posibil ca legile justiţiei să fie îmbunătăţite şi să devină legi bune care să întărească independenţa şi profesionalizarea sistemului judiciar român care să fie în serviciul tuturor cetăţenilor români. Acesta este un moment crucial, primele două proiecte de lege s-au întors în Parlamentul român, în urma sentinţelor Curţii Constituţionale, iar dezbaterea despre felul în care trebuie abordate aceste îngrijorări exprimate de către Curtea Constituţională ar trebui să fie folosite ca o oportunitate de a avea un dialog deschis şi franc, pentru a crea o înţelegere mai bună şi un sentiment de încredere între toate părţile împlicate", a spus Věra Jourová în traducerea oficială, în limba română, a intervenţiei comisarului european pentru Justiţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza