Dezbatere amânată la proiectele de modificare a Codurilor Penale

Proiectele care vizează modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi care ar fi urmat să fie dezbătute mâine de Comisia juridică au fost amânate pentru altă şedinţă

Adăugat: 15 Iunie 2015
Ultima actualizare:15 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, social-democratul Ciprian Nica, a declarat că amânarea este cauzată de modificarea programului de lucru, având în vedere că mâine la ora 12:00 este programată o şedinţă comună a celor două Camere.

Deputatul PSD a mai spus că toate instituţiile invitate să participe la dezbateri au fost înştiinţate de amânarea dezbaterii asupra respectivelor proiecte de lege.

De precizat că azi, ,embrii Consiliului Superior al Magistraturii au analizat cele 22 de propuneri de modificare a Codului Penal  de Procedură Penală şi au dat aviz negativ pentru 20 dintre ele..

De asemenea, potrivit afirmaţiilor preşedintelui UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, dacă cele două Coduri vor fi modificate de PSD pe ascuns în parlament, formaţiunea sa va ieşi de la guvernare.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a dat asigurări că va avea aceeaşi poziţie cu cea a sistemului judiciar în legătură cu propunerile din Parlament privind modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza