Detalii ale întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis este primul şef de stat din Europa de Est pe care preşedintele Donald Trump îl primeşte la Casa Albă, după ce şi-a preluat mandatul.

Adăugat: 9 Iunie 2017
Ultima actualizare:9 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste aproximatic o oră și jumătate ore va avea loc la Casa Albă întâlnirea dintre preşedinţii Statelor Unite ale Americii şi României, Donald Trump şi Klaus Iohannis.

După convoribile oficiale cei doi preşedinţi vor face declaraţii comune.

Preşedintele Klaus Iohannis este primul şef de stat din Europa de Est pe care preşedintele Donald Trump îl primeşte la Casa Albă după ce şi-a preluat mandatul.

Întâlnirea de astăzi a celor doi şefi de stat a fost practic pregătită de numeroasele discuţii pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a avut la Washington, începând de luni.

Dezbaterile cu directorul CIA, Mike Pompeo, lideri ai Congresului american atât din Sdenat, cât şi din Camera Reprezentanţilor sau cu analişti ai prestigioasei Fundaţii Heritage au avut în prim-plan Parteneriatul strategic România - Statele Unite ale Americii şi importanţa lui la 20 de ani de la lansare.

Implicaţiile militare, geopolitice sau economice şi extinderea acestui parteneriat vor domina agenda discuţiilor pe care cei doi şefi de stat le vor avea la Casa Albă.

Relaţia transatlantică şi importanţa României pe axa UE - Statele Unite constituie de asemenea un subiect de dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis este întâmpinat de omologul american Donald Trump la ora 21:00, ora Bucureştiului, ora 14:00 la Washington.

După ce semnează în Cartea de onoare, în Sala Roosevelt, ei doi şefi de stat vor discuta în Biroul Oval timp de aproximativ 10 minute.

Apoi, discuţiile se mută în plenul celor două delegaţii. La finalul întâlnirii este anunţată o declaraţie de presă comună, pe care cei doi şefi de stat o vor susţine în Rose Garden, spaţiul exterior al Biroului Oval.

Radio România Actualităţi intenţionează să transmită în direct declaraţia de presă comună a preşedinţilor Donald Trump şi Klaus Iohannis, prevăzută să înceapă la ora 21:45, ora României.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza