Deputații juriști redefinesc infracțiunea de conflict de interese

Angajarea unei persoane nu poate atrage răspunderea penală dacă există motive întemeiate şi legale pentru această acţiune, potrivit unor amendamente depuse de PSD și UDMR.

Adăugat: 4 Aprilie 2017
Ultima actualizare:4 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice
trimite pe mail

Infracţiunea de conflict de interese a fost redefinită, astăzi, de deputaţii jurişti.

Potrivit amendamentelor depuse de reprezentanţi ai PSD şi UDMR, angajarea unei persoane nu poate atrage răspunderea penală dacă există motive întemeiate şi legale pentru această acţiune.

Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, susţine că modificările propuse clarifică articole din Codul Penal referitoare la conflictul de interese.

"Dacă ai voie să angajezi şi nu ai niciun fel de restricţie, vei angaja fără niciun fel de restricţie şi aceasta nu constituie infracţiune. Nu constituie infracţiune dacă există vreuna din cauzele justificative, respectiv dacă se exercită un drept recunsocut de lege. După definiţia aceea proastă, o să observaţi că, dacă dai o primă la un subaltern, ai participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat un folos material pentru o persoană cu care te afli în relaţie de serviciu, adică în România nu mai poţi să dai o primă, nu mai ai voie să propui o avansare, nimic, pentru că acel articol 301 te face infractor", a spus Eugen Nicolicea.

După cum transmite redactorul RRA,  Iulia Gherman, proiectul de lege privind modificarea unor articole din Codul Penal a fost adoptat de Senat şi aşteaptă votul cu valoare decizională al Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza