Deputaţii din Comisia pentru românii din afara graniţelor merg în Norvegia

Parlamentarii de la Bucureşti vor să afle cum au fost respectate normele legale în cazul familiei Bodnariu, fără ca demersul lor să se suprapună anchetei aflate în curs.

Adăugat: 14 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Dolha, deputat PNL. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Deputaţii din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării se vor deplasa săptămâna viitoare în Norvegia pentru a analiza cazurile familiilor de români care au copii plasaţi la familii surogat.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Mircea Dolha, a precizat că parlamentarii de la Bucureşti vor să afle cum au fost respectate normele legale, fără ca demersul lor să se suprapună anchetei aflate în curs.

Pe lângă întâlnirile cu oficialii norvegieni, deputaţii vor vizita familia Bodnariu şi vor să discute şi cu vecinii lor.

Mai mult, parlamentarii români se bazează pe sprijinul omologilor lor norvegieni pentru armonizarea legislaţiei cu normele europene.

"Nu mergem să acuzăm nici autoritatea pentru protecţia copilului de acolo, nu mergem să acuzăm nici familia Bodnariu pentru că vrem doar să aflăm că s-au respectat toate normele legale în acest caz, dar şi în alte cazuri şi că aceşti cetăţeni români sunt bine reprezentaţi. Noi ne bazăm foarte mult pe sprijinul colegilor parlamentari norvegieni care trebuie să înţeleagă că noi cerem doar ca parlamentul norvegian să iniţieze legile necesare, iniţiativele necesare pentru a-şi armoniza legislaţia la fel cu cea europeană şi nu dorim decât să fie o legislaţie în armonie cu cea europeană", a spus Dolha.

Amintim că toate aceste demersuri au fost iniţiate după ce autorităţile norvegiene au luat, în decembrie, cinci copii ai familiei Bodnariu pe motiv că li s-ar fi aplicat corecţii fizice.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza