Deputaţii au votat pentru urmărirea penală a lui Valerian Vreme

Deputaţii i-au ridicat imunitatea parlamentară fostului ministru Valerian Vreme, iar acum urmează să înceapă urmărirea penală împotriva sa, în dosarul Microsoft.

Adăugat: 13 Octombrie 2014
Ultima actualizare:13 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valerian Vreme
trimite pe mail

Deputaţii au votat cu 153 voturi "pentru" şi cu 110 voturi "împotrivă" cererea de urmărire penală a fostului ministru,  Valerian Vreme, cercetat în dosarul Microsoft.

Valerian Vreme a declarat în faţa Plenului că nu a săvârşit nici o faptă ilegală în timpul mandatului său şi că toate documentele pe care le-a semnat au avut asistenţă juridică de specialitate şi toate avizele necesare.

La dezbateri niciun reprezentant al grupurilor parlamentare nu a dorit să ia cuvântul.

Valerian Vreme este acuzat de DNA pentru abuz în serviciu săvârşit în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, când a fost ministru al Comunicaţiilor.

Vizaţi în acelaşi dosar al licenţelor IT sunt şi alţi doi foşti miniştri, actuali senatori: Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

În cazul lor, Comisia Juridică a amânat  raportul, urmând ca o decizie să fie luată luată pe 28 octombrie.

În dosarul Microsoft sunt implicaţi nouă foşti miniştri, pentru care DNA a cerut ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale.

Procurorii anticorupţie au cerut preşedintelui Băsescu şi acesta a încuviinţat deja începerea urmăririi penale pentru alţi cinci miniştri implicaţi în afacerea  Microsoft.

Este vorba despre Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Adriana Ţicău şi Gabriel Sandu.

De asemenea, DNA a solicitat Parlamentului European să încuviinţeze începerea urmăririi penale pentru Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor, actualmente eurodeputat în dosarul de corupţie Microsoft în care anchetatorii susţin că mai mulţi demnitari şi funcţionari ar fi luat mită câteva zeci de milioane de euro.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza