Deputaţii au votat împotriva reţinerii şi arestării lui Sebastian Ghiţă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a parlamentarului social-democrat Sebastian Ghiţă.

Adăugat: 30 Martie 2016
Ultima actualizare:30 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiţă
trimite pe mail

Deputaţii au votat împotriva cererii de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă.  S-au înregistrat  176 de voturi împotriva arestării, 107 voturi pentru şi o abţinere.

Anterior acestui vot, a fost respinsă şi cererea de reţinere.

Astfel, cu 167 de voturi împotrivă, 121 pentru şi o abţinere, solicitarea DNA de reţinere a social-democratului Sebastian Ghiţă a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaţilor.

Reprezentanţii PNL au votat la vedere, iar ceilalţi parlamentari secret.

Sebastian Ghiţă a subliniat că este nevinovat şi le-a cerut colegilor săi să voteze împotriva arestării.

"Se încearcă o aşa zisă educare a societăţii româneşti prin folosirea abuzivă a arestării preventive, care a devenit o sursă de teroare modernă. Scopul real este distrugerea demnităţii şi transformarea cetăţeanului în denunţător. Nu veţi bloca justiţia astăzi dacă veţi respinge această practică abuzivă a arestului preventiv. Sunt peste 4 milioane de cetăţeni români implicaţi într-o formă sau alta în dosare penale. Noi nu putem să construim o ţară ca o închisoare", a spus Ghiţă.

Sebastian Ghiţă este acuzat de DNA de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza