Deputaţii au decis înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă "Constantin Brâncuşi"

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, printre alte proiecte legislative şi un act normaliv prin care se înfiinţează, la Târgu Jiu, Muzeul Naţional de Artă "Constantin Brâncuşi".

Adăugat: 17 Iunie 2015
Ultima actualizare:17 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Muzeul are ca principale obiective reunirea tuturor lucrărilor marelui artist într-o expunere de tip virtual cu imagini digitale 3D.

De asemenea se vor prezenta şi organiza studii şi proiecte de cercetare a vieţii şi operei sculptorului român.

Muzeul va sprijini reabilitarea şi conservarea casei natale Constantin Brâncuşi de la Hobiţa, din judeţul Gorj, informează redactorul RRA.

Pe de altă parte, Plenul Camerei Deputaţilor a respins  proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care Autoritatea de Supraveghere Financiară şi-a exercitat atribuţiile în cazul poliţelor RCA.

Initiativa a aparţinut liberalilor care doreau verificarea tuturor notelor de fundamentare care au stat la baza adoptării ordinelor, normelor şi instrucţiunilor emise de ASF în anii 2013-2014 în domeniul asigurărilor obligatorii şi facultative.

De asemenea, se avea în vedere analiza motivelor pentru care ASF nu a sesizat Consiliul Concurenţei privind posibilitatea existenţei unor situaţii de concurenţă neloială pe piaţa asigurărilor din România.

Site-ul politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterea din Camera Deputaţilor.

►De menţionat că proiectul de lege privitor la alegerile parlamentare nu se află pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaþilor, care trebuia astăzi să dea votul final. Comisia de Cod Electoral a avizat favorabil ieri actul normativ.

AICI Ordinea de ziAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban, Amalia Bojescu
Adăugat:
17 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza