Deputaţii au adoptat ultimele proiecte legislative din această sesiune

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbatut şi votat azi, în ultima zi a sesiunii parlamentare, o serie de proiecte legislative.

Adăugat: 30 Iunie 2015
Ultima actualizare:30 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Site-ul politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterile din Camera Deputaţilor.

►Deputaţii  au adoptat pe articole proiectul de lege privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz, informează redactorul RRA.

Documentul iniţiat de guvern, previne formarea de deşeuri provenite de la maşinile casate, prin obligarea fabricanţilor de a produce vehicule ale căror componente să poată fi dezmembrate şi reutilizate. P

Pentru a putea fi introduse pe piaţă, acestea trebuie să nu conţină plumb, mercur, cadmiu şi crom hexavalent.

În plus, producătorii sunt obligaţi să asigure cel puţin un punct de colectare în fiecare judeţ şi în oraşele cu populaţie numeroasă.

De asemenea, deputaţii au adoptat proiectul de lege care prevede ca în următorul an şcolar, Guvernul să suporte, parţial, şcolarizarea elevilor din învăţământul preuniversitar particular şi cel confesional.

Deşi acest lucru este prevăzut în Legea Educaţiei, din 2011 şi până în prezent, Guvernul a emis mai multe ordonanţe de urgenţă prin care a amânat aplicarea acestei prevederi. 

În timpul dezbaterilor, deputaţii PSD şi PNL au susţinut că actul normativ asigură accesul egal la educaţie pentru toţi elevii.

Legea merge la votul final în Camera Deputaţilor, care este for decizional, transmite redactorul RRA, Amalia Bojescu
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
30 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza