Deputații au adoptat mărirea salariilor aleșilor locali

Indemnizațiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene vor fi mărite cu 30%.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:25 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Camera Deputaţilor a aprobat astăzi, în calitate de for decizional, Ordonanţa de urgenţă care elimină plafoanele pentru cheltuielile bugetare pe care le pot face autorităţile publice.

Faţă de forma adoptată de Senat, deputaţii au adoptat şi unele modificări care prevăd majorarea, începând cu această lună, a salariilor primite de aleşii locali, dar şi a soldelor acordate militarilor, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare.

Deputaţii au completat ordonanţa Guvernului cu două amendamente propuse de comisiile de specialitate.

Astfel, soldele de bază ale militarilor, poliţiştilor şi gardienilor din penitenciare vor fi actualizate la nivelul salariului minim, iar indemnizaţiile de merit pentru angajaţii din aceste domenii vor intra în plată de la 1 aprilie şi nu de la 1 august.

Totodată, se va acorda un spor de 40% pentru personalul care intervine în timpul liber la diverse situaţii operative.

Şi amendamentul parlamentarilor PNL care au propus majorarea cu 30% a salariilor aleşilor locali a fost susţinut de către toate grupurile parlamentare, după cum a precizat şi preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon.

"De la 1 aprilie să fie mărite şi indemnizaţiile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, vicepreşedinţilor, cu 30%, astfel încât până la 1 iulie, când sperăm, împreună vom face o lege a salarizării unitare mai bună şi mai corectă, inclusiv pentru aleşii locali, aceştia să aibă salariu mărit, pentru a nu fi cei mai prost plătiţi membri din conducerea unei primării. Prin urmare, sper ca până la data de salariu, 7 sau 15 mai, această lege să fie promulgată", a spus Solomon.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ, care va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza