Deputați PC vor alianțe cu partidele de dreapta

Deputaţii PC Aurelian Ionescu şi Ovidiu Raeţchi susţin că partidul ar trebui să îşi asume doctrina de dreapta tradiţională şi să analizeze formule de alianţă cu formaţiuni din aceeaşi zonă a spectrului politic.

Adăugat: 2 August 2014
Ultima actualizare:2 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Raețchi, deputat PC
trimite pe mail

Deputaţii conservatori Aurelian Ionescu şi Ovidiu Alexandru Raeţchi au semnat şi remis presei, sâmbătă, un comunicat în care afirmă că Partidul Conservator este, în mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui să renunţe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii şi să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei româneşti.

"Credem că în Partidul Conservator există nenumărate voci şi energii utile, care ar trebui utilizate în efortul de restructurare a dreptei româneşti - aflată astăzi într-un moment decisiv de reunificare. Deloc întâmplător, conservatorii au intrat în USL prin intermediul Alianţei de Centru Dreapta, semnând un protocol valabil până în anul 2016 şi vorbind, în acel moment, în urmă cu doar trei ani, despre 'coagularea forţelor de dreapta'. Există numeroase voci, inclusiv în teritoriu, care împărtăşesc această viziune", arată cei doi parlamentari conservatori în mesajul comun, citat de Agerpres.

Deputatul Aurelian Ionescu spune că, din punctul său de vedere, ''trebuia analizată în partid ipoteza păstrării sau încheierii de noi alianţe cu formaţiunile de dreapta, renunţând la actuala doctrină nedefinită a Partidului Conservator, în condiţiile în care, dintotdeauna şi în oricare dintre democraţiile lumii, conservatorismul este, în mod tradiţional, un consacrat mecanism politic bazat pe principii ideologice de dreapta''.

"Conservatorismul reprezintă în spaţiul anglo-saxon cel mai solid reper al dreptei. În plus, conservatorismul este, prin tradiţie, o mişcare loială statului de drept şi aliaţilor noştri tradiţionali americani şi europeni. Mutarea peste noapte a PC din Alianţa de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluţie ideologică imorală - şi veţi vedea din ce în ce mai multe voci critice pe această temă", spune, la rândul său, deputatul Raeţchi.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
2 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza