Democrat-liberalii îşi votează prim-vicepreşedinţii şi secretarul general

Delegaţii prezenţi în sala Alexandru Ioan Cuza, din Palatul Parlamentului, au început, în această dimineaţă, să voteze candidaţii pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi secretar generale al PDL.

Adăugat: 15 Mai 2011
Ultima actualizare:15 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În competiţia pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au rămas Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Theodor Paleologu.Roberta Anastase, care a apreciat, duminică, în discursul său, că prin această Convenţie, Partidul Demopcrat-Liberal a dat o lecţie despre maniera în care se pot realiza alegeri democratice şi transparente într-un partid."Echipa PD-L merge mai departe, iar de mâine trebuie să ne apucăm de lucru pentru că ne aşteaptă de îndeplinit un prim  obiectiv - câştigarea alegerilor locale de anul viitor. Este primul nostru obiectiv, primul nostru test, testul votului cetăţenilor", a preşedinta Camerei Deputaţilor.Teodor Baconschi a vorbit despre importanţa votului prin corespondenţă, afirmând că în acest mod s-ar putea obţine un milion de voturi din diaspora.


"Sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire", a spus ministrul de externe.


Gheorghe Flutur s-a declarat un om de echipă şi a salutat atitudinea de sâmbătă a delegaţiilor prezenţi la Convenţie, caracterizând-o drept elegantă.


"Pot lucra cu oricine, pun la dispoziţia partidului experienţa mea din domeniul parlamentar, din domeniul guvernamental şi din domeniul administraţiei publice locale", a spus Gh. Flutur.


Preşedintele organizaţiei PD-L, Caraş Severin, Sorin Frunzăverde a insistat în discursul său asupra ideii de unitate a partidului.


"Viaţa există în principal în afara acestei convenţii şi atunci când luminile aceste rampe care până acum n-a mai existat în politica românească se vor stinge, democrat-liberalii va trebui să ne regăsim în interiorul zidurilor cetăţii mai puternici şi mai fermi decât oricând în demersul nostru de înnpoire a ţării pe baza dreptei române axate pe valorile populare europene", a spus Sorin Frunzăverde.Din competiţia pentru funcţia de prim-vicepreşedinte s-au retras Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc, dar şi Cezar Preda.Cezar Preda, a declarat, sâmbătă, că îl felicită pe Emil Boc pentru realegerea în principala funcţie a PD-L şi a precizat că, el nu va mai candida pentru funcţia de secretar general al partidului şi pentru nicio altă funcţie.
 


Doi candidaţi îşi dispută funcţia  de secretar general PD-LLa funcţia de secretar general au rămas în competiţie Ioan Oltean şi Sulfina Barbu.În acest context, Ioan Oltean i-a cerut contracandidatului său, Sulfina Barbu, să mai aştepte pentru această funcţie."Astăzi, candidăm amândoi la funcţia de secretar general, eu o rog să aştepte încă două mandate pentru a accede la această funcţie", a apreciat Ioan Oltean.El l-a salutat pe Vasile Blaga, afirmând că acesta a fost şi este "unul dintre liderii excepţionali".În faţa delegaţilor prezenţi la Convenţie, Sulfina Barbu şi-a prezentat candidatura la funcţia de secretar general al partidului, susţinând că dacă va fi aleasă în această funcţie, va milita pentru respectarea Statutul partidului şi menţinerea unui dialog deschis cu toţi membrii PD-L.Lucrările Convenţiei Naţionale a PD-L urmează să fie reluate, după vot, în jurul orei 11,30.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
15 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza