Demisia lui Ludovic Orban, aflată la dispoziţia preşedintelui PNL

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a trimis la partid demisia din această funcţie.

Adăugat: 27 Septembrie 2021
Ultima actualizare:27 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban.Sursa: pnl.ro
trimite pe mail
UPDATE Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este irevocabilă, iar demisia lui nu este la dispoziţia şefului partidului pe o perioadă nelimitată, menţionând că, dacă în 15 zile nu se va lua o decizie, o va depune personal la Parlament.
 
"Astăzi am trimis la partid demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, o demisie aflată la dispoziţia preşedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care este necesar. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi depus demisia la Camera Deputaţilor, cel mai probabil preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajuns un pesedist şi nu vreau să fac un cadou PSD", a explicat Ludovic Orban, într-o declaraţie dată presei la Palatul Parlamentului.

----------------------------------

Se anunţă o săptămână politică încărcată. Începe cu demisia, luni, a lui Ludovic Orban de la conducerea Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut lupta internă din PNL.

Se va încheia cu congresul celor de la USR PLUS, care trebuie să aleagă cine îi va conduce dintre Dacian Cioloş şi Dan Barna, iar între timp sunt aşteptate multe negocieri pentru o majoritate care să susţină guvernul Cîţu printre anunţuri de moţiuni de cenzură şi decizia Curţii Constituţionale privind legalitatea demersului USR PLUS şi AUR de a da jos guvernul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, îşi va înainta denisia din această funcţie liderului liberal Florin Cîţu.

Fostul preşedinte spune că decizia sa este irevocabilă, iar PNL nu trebuie să piardă a treia funcţie în stat, fiind nevoie ca partidul să îşi asigure o majoritate parlamentară.

Majorităţile în Parlament se negociază, îi răspunde preşedintele PNL Florin Cîţu, ce dă asigurări că partidul său nu va pierde această funcţie.

Liderul liberal trebuie să negocieze şi în privinţa susţinerii guvernului pe care îl conduce, fiind deschis dialogului cu toate formaţiunile parlamentare care, spună el, vor să evite o criză politică în ţară.

Varianta preferată de Florin Cîţu este coaliţia de dreapta împreună cu UDMR şi URS PLUS.

Foştii parteneri nu vor însă să revină la guvernare cu Florin Cîţu în funcţia de premier şi nu renunţă la moţiunea de cenzură depusă împreună cu AUR.

Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe pe 28 septembrie pe sesizarea guvernului privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între executiv şi parlament.

Dacă moţiunea URS PLUS - AUR are probleme, social-democraţii au pregătit deja un demers asemănător pentru demiterea guvernului Cîţu.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza