De luni, noi acţiuni de proteste ale angajaţilor penitenciarelelor

Angajaţii din penitenciare vor continua luni protestele pentru creşterea salariilor, potrivit calendarului anunţat de federaţiile sindicale din domeniu.

Adăugat: 1 Octombrie 2016
Ultima actualizare:1 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Urmează să fie organizate acţiuni de protest în penitenciarele din Ploiesti, Focşani, Tichilesti, Drobeta-Turnu Severin şi Baia Mare.

Sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi şi din cauza deficitului de personal şi a orelor suplimentare nerecuperate şi au protestat şi săptămâna aceasta luni şi joi.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a promis că va discuta cu ministrii Muncii şi Finanţelor în încercarea de a rezolva cererile protestatarilor.

Amintim că, sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declanşat luni, 26 septembrie, acţiuni de protest în mai multe penitenciare din ţară, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, de numărul insuficient al angajaţilor şi de nivelul de salarizare.

În replică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează, că în prezent lucrătorilor din sistem li se acordă salariile stabilite prin acte normative aprobate în concordanţă cu grilele de salarizare specifice acestei categorii.
 
De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor menţionează că a dispus măsuri administrative şi organizatorice legale astfel încât să se evite depăşirea plafonului de ore suplimentare.
 



Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza