Data referendumului pentru redefinirea familiei, pusă sub semnul întrebării

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a apreciat că data de 7 octombrie propusă pentru organizarea referendumului este puţin probabil să fie respectată.

Adăugat: 3 Septembrie 2018
Ultima actualizare:3 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD a anunţat zilele trecute că referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie în Constituţie va fi organizat în 7 octombrie.

Astăzi, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a apreciat că această dată este puţin probabil să fie respectată, deoarece Executivul trebuie să adopte o hotărâre pentru organizarea referendumului, astfel încât să fie îndeplinite toate procedurile, inclusiv campania electorală de 30 de zile.

"Până când nu se va stabili într-adevăr prin hotărâre de guvern, aşa cum trebuie procedural, data referendumului şi până când nici nu am trecut de Senat cu acel proiect, nu putem discuta", a spus Kelemen Hunor.

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni, a trecut de Camera Deputaţilor şi urmează să primească un vot în plenul Senatului, în calitate de for decizional , precizează reporterul nostru Cătălin Purcaru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza