Daniel Morar: Chiar dacă au fost presiuni politice, le-am făcut faţă

Şeful DNA susţine că o parte dintre presiunile exercitate asupra procurorilor DNA s-au făcut prin mass-media.

Adăugat: 1 Martie 2012
Ultima actualizare:1 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful DNA, Daniel Morar, a afirmat la Radio România Actualităţi că o parte din presiunile pe care unii procurori DNA le-au resimţit au fost exercitate prin media.

"Şi oamenii de afaceri puternici, fără să fie oameni politici, pot să exercite presiuni într-un dosar, nu presiuni în sensul clasic dând telefoane, ci prin media", a spus Morar.

Cu toate acestea, "nu am văzut ca cineva să oprească ancheta din cauza presunilor politice sau de altă natură", a punctat Morar.

Întrebat dacă au fost exercitate presiuni politice asupra sa, Daniel Morar a răspuns că "chiar dacă ar fi fost presiuni politice le-am făcut faţă".

Morar a mai precizat că nu s-a simţit niciodată ameninţat direct.

"Nu s-a întâmplat să primesc vreun telefon de ameninţare", a subliniat şeful DNA la Radio România Actualităţi.

Întrebat despre cazurile de corupţie din rândul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Morar a precizat că este un lucru rău pentru sistemul judiciar că există magistraţi cu un asemenea comportament.

El a apreciat însă că este o bilă albă faptul că sistemul juridic reacţionează la asemenea cazuri de corupţie şi că se fac anchete care se finalizează chiar cu arestări în unele cazuri de corupţie ale magistraţilor.

"În 2004, în 2005, în 2006, în 2007 nu ne-am fi închipuit că putem să cercetăm sau că putem să descoperim fapte de corupţie comise de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a spus Morar.

Morar a afirmat că, totuşi, Comisia Europeană apreciază activitatea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe segmentul accelerării proceselor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza