Dăncilă: Viabilitatea programului PSD a fost demonstrată de creşterea economică

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că viabilitatea programului economic al PSD a fost demonstrată de creşterea economică, iar scenariile alarmante nu s-au adeverit.

Adăugat: 3 Aprilie 2018
Ultima actualizare:3 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şefa Executivului a fost în parlament pentru a da explicaţii despre starea economiei.

Reprezentanţii PNL, cei care au solicitat această dezbatere au susţinut că aşa-zisa reformă fiscală nu a generat reformă bugetară pentru bugetari.

Au crescut în schimb preţurile, iar puterea de cumpărare a fost diminuată cu cel mai mare procent din Uniunea Europeană, a afirmat deputatul liberal, Raluca Turcan.

"Căutaţi duşman pentru problemele pe care dumneavoastră le generaţi şi în tot acest timp problemele se acutizează şi se cronicizează. Deficitul bugetar este în creştere. Deficitul comercial este în creştere. Există un haos fără precedent în ceea ce priveşte subvenţiile pentru fermieri. Există o stare tot mai proastă a drumurilor publice, lipsesc proiectele în infrastructură, în autostrăzi şi drumuri naţionale. Companiile private sunt de-a dreptul împovărate, iar companiile de stat sunt stoarse de resurse sau căpuşate de hoarde de proptele politice", a spus Raluca Turcan.

În răspunsul său, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre creşterea economică înregistrată în 2017 şi a precizat că valoarea adăugată în economie a fost de aproape 94 de miliarde de lei.

Şeful Executivului a adăugat că rezultatele economice bune s-au regăsit în îmbunătăţirea nivelului de trai, salariul mediu brut a crescut cu 14%, iar pensiile cu 18 procente faţă de anul precedent.

Prim-ministrul a răspuns apoi criticilor formulate în cadrul dezbaterilor de către opoziţie.

"Cheltuielile de personal sunt cu 19% mai mari. Acest lucru înseamnă că salariile din sistemul bugetar s-au majorat cu 19% faţă de 2017, adică 1,2 milioane familii au venituri mai mari. Referitor la problemele de infrastructură, problema este reală şi tocmai de aceea în cursul următoarei săptămâni vom restructura monitorizarea şi coordonarea investiţiilor strategice prin înfiinţarea unei unităţi centralizate. Datele statistice oficiale arată că puterea de cumpărare din România a crescut în 2017 cu 12,7%, în cazul salariilor şi cu 10, 3% la pensia medie", a spus Viorica Dăncilă.

Pentru Viorica Dăncilă a fost prima prezenţă la Ora Guvernului şi a subliniat că toate criticile aduse de opoziţie reprezintă un element important în analiza activităţii guvernului.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza