Dăncilă în Parlamentul European: România nu se va abate de traiectul pro-european

Parlamentul European va adopta luna viitoare o rezoluţie asupra situaţiei din România, după dezbaterile de ieri privind respectarea statului de drept.

Adăugat: 4 Octombrie 2018
Ultima actualizare:4 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Intervenția premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a promis ieri, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, că sub guvernarea sa, România nu se va abate de traiectul pro-european şi că autorităţile vor ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa noilor legi ale justiţiei.

Ea a făcut precizările ca răspuns la îngrijorările exprimate de vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Parlamentul European va adopta luna viitoare o rezoluţie asupra situaţiei din România, după dezbaterile de ieri privind respectarea statului de drept.

Tot în noiembrie, Comisia Europeană va adopta un nou raport MCV.

Dezbaterile au generat diferite reacţii din partea eurodeputaţilor români, care fie au criticat poziţia exprimată de Frans Timmermans, fie şi-au adus reproşuri unii altora sau actualului Executiv de la Bucureşti.

Şi în ţară, poziţiile reprezentanţilor partidelor parlamentare au fost diferite, discursul prim-ministrului fiind lăudat de liderii aflaţi la guvernare şi criticat de opoziţie, care consideră că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza