Dan Voiculescu s-a prezentat la IPJ Ilfov

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, s-a prezentat vineri la IPJ Ilfov.

Adăugat: 8 August 2014
Ultima actualizare:8 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Voiculescu, preşedintele fondator la PC
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Roxana Vasile,  i-a precizat reporterului RRA, Daniela Mănuţă că poliţiştii aşteaptă mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Voiculescu de la Curtea de Apel Bucureşti şi, în funcţie de hotărârea instanţei, se va stabili unde va fi încarcerat acesta.

Alte şase persoane acuzate în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare au fost condamnate astăzi la pedepse cu închisoare, în vreme ce alţi cinci inculpaţi au primit pedepse cu suspendare.

Instanţa a dispus şi confiscarea sau sechestrarea unor bunuri mobile şi imobile în vederea recuperării prejudiciului din acest dosar evaluat la peste 60 milioane de euro.

Toţi inculpaţii din dosarul ICA au negat că ar fi vinovaţi.

Alte condamnări în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA)

►Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

►Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare.

►Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare - Concesionare a ADS, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

►Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare.

►Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA Bucureşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acţionarilor a ICA.

►Foştii cenzori la ICA inculpaţi în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Daniela Mănuţă
Adăugat:
8 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza