Dan Tudorache vrea să continue reabilitarea blocurilor în sectorul 1

Candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, are printre priorităţi dezvoltarea învăţământului şi a sportului, dar şi continuarea unor proiecte începute deja.

Adăugat: 20 Mai 2016
Ultima actualizare:20 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Tudorache- sursa Facebook
trimite pe mail

Dan Tudorache a declarat, la o întâlnire electorală, că reabilitarea termică a blocurilor va continua şi va fi extinsă şi la case. 

"Vreau să continui o parte din proiectele bune pe care Andrei Chiliman le-a început, mă refer la terminarea realibilitării  blocurilor în Sectorul 1 - mai sunt undeva la 15% blocuri de reabilitat. În schimb, o promisiune din 2012 - începerea reabilitării termice la case, nu s-a reabilitat nicio casă. Eu sper ca în acest an să pot reabilita primele case din Sectorul 1", a spus Tudorache, citat de redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Răzvan Sava promite că va proteja persoanele cu venituri mici

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, candidatul PNL la funcţia de primar al Sectorului 4, a vizitat Complexul de servicii sociale Ominis, unde se defăşoară un program social.

Prin acest program, persoanele vârstnice şi cele cu venituri mici primesc o masă caldă în fiecare joi şi hrană la pachet în fiecare sâmbătă.

Răzvan Sava a precizat că va continua măsurile de protecţie socială în Sectorul 4, dacă va fi ales primar, atât cu acordarea unor mese caldă, cât şi cu bani pentru persoanele cu venituri mici.

"Prin intermediul Primăriei vom avea diferite acţiuni pentru ajutorarea cazurilor sociale, pornind de la oferire de masă caldă şi până la diferite acţiuni în care să suportăm o parte din cheltuielile pe care le au cu utilităţile. Se va face o analiză foarte corectă a situaţiei lor şi vor beneficia acele persoane care au nevoie de ajutorul social", a promis acesta, potrivit redactorului RRA, Atena Teognoste.   

Nicuşor Dan pledează pentru construirea centralelor de cartier

Candidatul Uniunii "Salvaţi Bucureştiul" la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, propune refacerea sistemului centralizat de termoficare prin construirea unor centrale de cartier.

Nicuşor Dan susţine că, din cauza sistemului învechit de distribuţie şi transport, populaţia plăteşte, în prezent, dublu pentru energia termică. 

"Refacerea sistemuluide producţie a încălzirii termice cu centrale mici de cartier care să deservească 10-30 de blocuri, localizate în actualele puncte termice, cu tehnologia de azi, astfel încât să producem la 135 lei gigacaloria şi cu tot cu distribuţie, distanţele fiind mult mai mici, pierderile insignifiante, să ajungem la 170 lei gigacaloria", a estimat acesta.  Declaraţie consemnată de redactorul RRA Angela Matei.   

Echipa UDMR a comunei Coltău din Maramureş s-a  întinerit - a precizat candidatul la funcţia de primar, Apjok Norbert.

Programul electoral a fost întocmit cu sprijinul comunităţii locale şi are ca priorităţi înfiinţarea poliţiei locale comunale, infrastructura şi nevoia de lucrări de reparaţii la monumentul istoric "Castelul  Petőfi Sándor". 

"Avem ca scop câştigarea funcţiei de primar în Coltău, respectiv să putem să aducem cinci consilieri locali UDMR în consiliul local din Coltău. Programul nostru a fost pregătit cu sinceritate, prin coinsultarea comunităţii locale. Până la urmă, este de fapt, un plan de acţiune şi nu este o promisiune electorală. Noi lăsm promisiunile electorale pentru alţi candidaţi. Scopul nostru este să putem pune comuna în mişcare", a explicat el.  Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Adrian Marchiş. 

Candidatul PRM la funcţia de primar al Municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu a anunţat că unul dintre proiectele sale electorale constă în demolarea blocurilor mai vechi de 40 de ani şi crearea unor zone cu spaţii verzi. Locatarii acestor imobile vor fi mutaţi în locuinţe noi în zona metropolitană a  oraşului. 

"Intenţia mea este aceea ca, ţinând  cont de condiţiile din Ploieşti în care 60% din blocuri au peste 60 de ani de zile vechime, unde, vă daţi seama, se poate trăi destul de dificil, deci ceea ce încercăm noi este să creăm nişte locuinţe tampon în zone de verdeaţă, în zone care să asigure tot ceea ce presupune confortul unui municipiu şi, ulterior, oamenii să opteze dacă doresc să stea acolo cu chirie sau să se facă un schimb de locuinţă cu statul", a spus Teodorescu, citat corespondentul RRA Simona Uţă.

Agenda electorală a zilei:

►Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine, de la aceasta oră, o conferinţă de presă la Satu Mare. Alături de el se află Kereskényi Gábor, candidat la Primăria municipiului şi Pataky Csaba, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare.   

►Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, se află astăzi, pentru a trei oară, la Reşita într-un turneu electoral.    

►Liderul PSD, Liviu Dragnea, participă, în această dimineaţă în judeţul Neamţ  unde, de la ora 11:30 se întâlneşte cu cei ce reprezintă candidaţii PSD, la Piatra Neamţ, la sediul  Consiliului Judeţean. După-amiază, Liviu Dragnea va efectua un turneu electoral în judeţul Suceava.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza