Dan Șova, sub control judiciar. Decizia nu e definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul senatorului Dan Şova, trimis recent în judecată în dosarul CET Govora.

Adăugat: 28 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Supremă a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul senatorului Dan Şova, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza