Dan Şova, plasat în arest la domiciliu

Instanţa Supremă a decis în această seară, eliberarea lui Dan Şova din arestul preventiv şi plasarea sa în arest la domiciliu.

Adăugat: 22 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Amintim că senatorul PSD, Dan Şova este acuzat în acest dosar de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Instanţa a respins contestaţia DNA şi a menţinut decizia luată pe 15 ianuarie de un alt complet de judecători prin care s-a dispus în cazul lui Şova înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia este definitivă.

Senatorul Dan Şova a fost eliberat chiar în această seară din arestul Poliţiei Capitalei.

Senatorul se afla în arest preventiv din data de 15 decembrie 2015.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii, citaţi de Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza