Dan Diaconescu: Nu voi concedia niciun angajat de la OLTCHIM

Cu o ofertă de 203 milioane de lei, Dan Diaconescu a reuşit să-şi adjudece pachetul majoritar de 54,8% din acţiunile Oltchim.

Adăugat: 22 Septembrie 2012
Ultima actualizare:22 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Omul de afaceri Dan Diaconescu ar putea deveni luni proprietarul efectiv al pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim Râmnicu Vâlcea, când ar trebui să semneze contractul cu statul român.

El a anunţat public că nu va concedia niciun angajat.

Dan Diaconescu, cunoscut mai mult ca patron al OTV decât ca om de afaceri, a câştigat licitaţa pentru preluarea a puţin peste 54% din acţiunile combinatului, iar mai multe detalii despre intenţiile sale va da  la o conferinţă de presă.

Creanţele de aproximativ 400 de milioane de euro, deţinute de Electrica şi AVAS au rămas deocamdată în proprietatea statului.

Cu o ofertă de 203 milioane de lei, Dan Diaconescu a reuşit să-şi adjudece pachetul majoritar de 54,8% din acţiunile Oltchim.

După licitaţie, Diaconescu a spus că în schimbul sumei de aproximativ 45 de milioane de euro nu a pus nicio condiţie autorităţilor române, dar  speră că le va putea convinge ca aceşti bani să meargă sub formă de împrumut către fondul de salarii şi pentru capitalul de lucru de la Oltchim.

Puţin mai târziu, şeful Oficiului pentru Participaţiile Statului şi Privatizare în Industrie, Remus Vulpescu, a explicat la "Actualitatea în dezbatere", la Radio România Actualităţi, că reluarea activităţii la OLTCHIM înseamnă recunoaşterea drepturilor salariaţilor.

"Domnul Dan Diaconescu ne plăteşte nouă acţiunile şi noi, temporar, vom acorda o sumă de până la 40-45 de milioane de euro, adică până la concurenţa la 100% din preţul acţiunilor, către Oltchim S.A pentru reluarea activităţii, cu tot ce înseamnă asta. Ei bine, reluarea activităţii înseamnă şi păstrarea, recunoaşterea drepturilor salariaţilor de la Oltchim", a spus Vulpescu.

Cele 45 de milioane de euro ar permite atât stingerea restanţelor salariale, dar şi relansarea activităţii de producţie, după cum a precizat, tot în aceeaşi emisiune, fostul director de la Oltchim, Constantin Roibu.

"Salariile lunare, cu taxele faţă de stat cu tot, reprezintă 3,2 milioane de euro pe lună. La ora actuală este o restanţă cam de o lună şi jumătate, deci ar însemna undeva aproximativ 5 milioane de euro, iar în capitalul de lucru pe care societatea l-a înaintat pentru funcţionarea cu instalaţiile de la Râmnicu Vâlcea, de 40 de milioane de euro, erau prinse şi cheltuielile cu salariile pentru o lună de funcţionare, deci s-ar putea reporni activitatea societăţii, a spus Constantin Roibu.

La Râmnicu Vâlcea, vestea că există un câştigător al licitaţiei de privatizare a Oltchim a fost primită cu speranţă de angajaţi, mai ales că Dan Diaconescu a precizat public că nu va concedia angajaţi şi va păstra nivelul activităţii.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza