Dan Diaconescu, condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare

Cunoscutul om de televiziune, şi liderul PPDD, a fost condamnat astăzi la 5 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Adăugat: 4 Martie 2015
Ultima actualizare:4 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Diaconescu
trimite pe mail

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, azi, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe jurnalistul, omul de afaceri şi fondatorul PPDD, Dan Diaconescu.

Acesta a fost judecat pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Decizia este definitivă.

La scurt timp de la pronunţarea deciziei, Dan Diaconescu a fost ridicat de poliţişti de acasă.

S-a mai decis interzicerea desfăşurării de către Dan Diaconescu a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

De asemenea, judecătorii au mai decis să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare

Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată pentru două fapte de şantaj.

Dan Diaconescu a fost condamnat în decembrie, anul trecut, la trei ani de închisoare cu executare pentru şantajarea fostului primar al comunei arădene Zărang şi a unui om de afaceri.

Instanţa a mai decis, la aceea dată, ca Dan Diaconescu să-i plătească daune materiale fostului edil în valoare de 30 de mii de euro şi peste 40 de mii de lei.

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie în octombrie 2010, alături de alte două persoane.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza