Dan Diaconescu, acuzat de înşelăciune şi fals

OPSPI sesizează Parchetul în privinţa lui Dan Diaconescu, pe care îl acuză de înşelăciune.

Adăugat: 3 Octombrie 2012
Ultima actualizare:3 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim. 

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Comunicat integral OPSPI

Dan Diaconescu este acuzat că  a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane.

"Se apreciază că activitatea infracţională reclamată a fost savârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. şi a drepturilor decurgând din aceasta calitate, de către numitul Diaconescu Cristian Dan. Se apreciază de asemenea că activitatea infracţionala reclamată prezintă elemente transfrontaliere.
Se apreciază că, în cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază că prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activitaţii S.C. Oltchim S.A. si O.P.S.P.l", se arată în comunicatul OPSPI.

Remus Vulpescu a demisionat pentru eşecul privatizării OLTCHIM

Preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu, şi-a dat demisia miercuri dimineaţă, din cauza insuccesului licitaţiei Oltchim.

"Şeful Oficiului Participaţiunilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, înaintează demisia sa către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, cerând totodată scuze publicului şi conducerii Statului Român pentru insuccesul licitaţiei organizate la data de 21 septembrie pentru privatizarea SC Oltchim SA", se menţionează într-un  comunicat  de presă remis de Ministerul Economiei.

Remus  Vulpescu îşi cere scuze publicului şi conducerii statului român pentru insuccesul licitaţiei organizate în data de 21 septembrie 2012 pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza