Dan Andronic: Eu nu am vorbit niciun moment de fraudarea alegerilor

Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 a început, astăzi, seria audierilor cu jurnalistul Dan Andronic.

Adăugat: 22 Mai 2017
Ultima actualizare:22 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dan Andronic. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Dan Andronic a declarat că nu are niciun indiciu potrivit căruia alegerile prezidenţiale din 2009 au fost fraudate.

El a subliniat, înainte de a intra la audieri, că nu are date noi faţă de cele prezentate în mass media şi că doreşte doar să ofere un tablou mai complet al vizitei pe care a făcut-o în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor, vizită la care Dan Andronic spune că a participat ca prieten şi consilier politic al fostului preşedinte Traian Băsescu.

"Să vorbeşti despre fraudarea alegerilor la 8 ani de la producerea lor e uşor cam complicat să dovedeşti, mai ales că, din punctul meu de vedere, eu nu am vorbit niciun moment de fraudarea alegerilor. Eu am vorbit de prezenţa doamnei Kovesi, procuror general la acea vreme, a domnului George Maior, director SRI, şi a lui Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, în casa lui Gabriel Oprea", a spus  Dan Andronic. 

În timpul audierilor, transmise în direct pe site-ul Camerei Deputaţilor, Dan Andronic a spus că a fost chemat în casa lui Gabriel Oprea pentru a oferi un sfat cu privire la modul de reacţie faţă de mass media şi că a găsit acolo o celulă de criză.

"Este vorba despre atmosfera, contextul acelor algeri, despre faptul că toţi cei aflaţi în acea încăpere aveau mult de pierdut dacă Traian Băsescu pierdea alegerile şi câştiga Mircea Geoană, inclusiv la modul personal. Am povestit că au existat ameninţări. Contextul legat de celula de criză, este vorba de sentimentul pe care l-am avut când vezi şeful SRI, când vezi prim-adjunctul, procurorul general şi fostul ministru de interne în aceeaşi încăpere", a spus Dan Andronic.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă l-au audiat şi pe Marian Muhuleţ, care şi în 2009 avea funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza